De Peutersoos in Westeremden is een bijzondere Peuterspeelzaal. Bijzonder omdat de Peutersoos volledig door ouders en vrijwilligers gerund wordt. De Peutersoos is een vereniging. Dat betekent dat alle ouders lid zijn van deze vereniging en mogen meepraten en beslissen over het reilen en zeilen binnen de Peutersoos.

De Vereniging peuterspeelzaal de Peutersoos is in 2012 opgericht op initiatief van een aantal ouders, die het belangrijk vonden dat er een voorziening voor peuters in het dorp bleef bestaan, nadat in 2010 de toenmalige peuterspeelzaal de deuren moest sluiten. De vereniging is klein en informeel begonnen. Inmiddels is de groep peuters gegroeid tot ruim tien en is de vereniging steeds professioneler geworden.d9b474f6-cad1-459e-9afd-5747303ed2d7

De Peutersoos is gehuisvest in de Abt Emo school in Westeremden. De ochtenden op de Peutersoos worden geleid door gediplomeerde leidsters, bijgestaan door vrijwilligers. De Peutersoos voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen voor het peuterspeelzaalwerk. Jaarlijks worden we hierop gecontroleerd door de GGD. Tevens is het mogelijk om voor de opvang bij de Peutersoos kinderopvangtoeslag aan te vragen, mits u daarvoor in aanmerking komt.

De Peutersoos ontvangt geen gemeentelijke subsidie, maar wordt volledig bekostigd door de inzet van vrijwilligers, de ouderbijdrage, sponsoring en subsidie van bedrijven en fondsen en de opbrengst van de jaarlijkse huis-aan-huis-actie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s