Feestelijke opening vernieuwde Abt Emo school!

Standaard

bloembakkenopeningHoewel de bouwkundige versterking van de Abt Emoschool in Westeremden in juni al klaar was, vond donderdag pas de officiële opening van de vernieuwde school plaats. Met daarbij de leerlingen in de hoofdrol.

De leerlingen leidden de genodigden rond door hun nieuwe school en vulden samen met wethouder Bé Schollema de nieuwe bloembakken op het schoolplein.

Want niet alleen de school is vernieuwd, ook het schoolplein is grondig aangepakt. Dit mede dankzij een bijdrage van de provincie Groningen en het leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen.

Beter bestand tegen aardbevingen

De Abt Emoschool is het eerste gebouw van de Netwerkschool in de gemeente Loppersum dat bouwkundig versterkt is. Het gebouw is beter bestand tegen aardbevingen en is onderwijskundig vernieuwd.

,,Alle kinderen moeten naar een veilige en toekomstbestendige school kunnen, en daarom hebben we besloten om al onze basisscholen bouwkundig te verstevigen of nieuw te bouwen”, zei Schollema bij de opening van de school.

„In Westeremden is ervoor gekozen om de bestaande Abt Emoschool te versterken. Maar er is meer gebeurd. De binnenkant van de school is ook vernieuwd en aangepast naar de wensen van het schoolteam, ouders en kinderen. Daarnaast is de school verduurzaamd. Ik ben erg tevreden over het resultaat.”

 

Bron: DVHN.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s